tisdag 31 mars 2015

Iso 4032 mutter

I detta kapitel ska vi se närmare på kondensatorer och vad de kan användas till. Kapacitans mäts i farad (F), men en hel farad är extremt mycket. Men dom här gamla glödlamporna är fruktansvärt ineffektiva vad gäller ljus. Denna Resistans får man fram genom att ta och mäta Spänningen(U) över en extern Resistor(R) och räkan fram Amperen (I).


Kondensatorns kapacitans(C) mäts i Farad (F). Enheten för motstånd är ohm, som förkortas ohm. Man kan också mäta hur stort motståndet är. Vad har motståndet kohm för färger? Det är en stor kapacitans, som . Farad , F, är SI- enheten för kapacitans.


Faraden är uppkallad efter Michael Faraday. T ex så är det inte praktiskt att använda enheten meter när man skall mäta. Nu när vi har full koll på både vad spänning, ström och resistans är för något samt hur man mäter. När det gäller just kopplingsscheman ser man tydligt vad som avses med. Måttenhet, är en enhet som man mäter något i. Farad är SI- enheten för kapacitans i ett elektriskt system, det vill säga dess . Vad gör tonkontrollen på en gitarr?


Blir det mer diskant om man tar bort metallkåpan från en mikrofon? I Farad mäts ledarens elektriska kapacitans, det vill säga deras förmåga att ackumulera. Till exempel, i faradas (och härledda enheter) mäter de kapacitansen hos kablar,.


Men innan det kan vi uppskatta vad vår enhet kan och göra ett . En farad definieras som en coulomb per volt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg