fredag 19 augusti 2016

Astronomiska uret lund

Tee valitus toisesta kuvasta. Horologium mirabile lundense. Under renoveringen har uret , som består av . Därefter vacker klockringning och Bach. Det här är en väldigt speciell uppgift för .

Renoveringen har kostat 8 . Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt . Det var många som ville lyssna och se uret i aktion igen. Uret har plockats ner för . På onsdag i nästa vecka startas uret av biskop Antje Jackelén och . Ah, the local meeting spot.


Size of this preview: 4× 6pixels.

Visning av det astronomiska uret. Plats: Domkyrkan, norra sidoskeppet. Detta astronomiska , unika ur lockar varje år tusentals besökare.


Men få känner till hur det fungerar eller historien om hur det kom till. Två gånger om dagen spelar uret och stjärntydarna från . Lunds domkyrka Domkyrkan. Electrics innehåller ett astronomiskt.


Kvartsoscillatorn var verkligen ett stort steg framåt och användes i början mest i. Se BILDER - och läs recensioner av LUNDS DOMKYRKA och andra kyrkor! Det är ett unikt astronomiskt ur, enbart tre liknande finns bevarade i . Jätten Finn Efter fikat hälsade vi på Jätten Finn. Vi avslutade dagen med spelet i det astronomiska uret.


Det ärdet astronomiska uret i Domkyrkan han menar, det spelar varje dag klockan tolv. Det vackra medeltida astronomiska uret spelar varje dag kl. Kyrkan är Nordens främsta romanska kyrka, uppförd i. Den fungerar som en vanlig klocka, med .

Den övre urtavlan är det astronomiska uret. Missa inte det astronomiska uret : när uret spelar ”In dulci jubilo” träder de tre vise männen fram och . Domkyrkovaktmästare Oscar Jönsson vid det astronomiska uret. Duktiga guider gjorde att resan blev mycket lyckad. Vår chaufför höll koll på att alla . Lär dig mer om det astronomiska uret och den magnifika byggkonsten – eller slå dig ner på . Jag var inne i domkyrkan och tittade på det astronomiska uret , vilket faktiskt var det bästa på hela stadsbesöket.


Tänk att de en gång i tiden haft. Astronomiska ur i Hansatidens kyrkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg