torsdag 26 februari 2015

Fasförskjutning engelska

Glosbe, online- lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Svensk- engelsk ordbok - WordReference. Fasförskjutning, substantiv.


Böjningar: fasförskjutning, fasförskjutningen, fasförskjutningar, fasförskjutningarna. Engelska translation: phase shift. Filter phase shifts and time delays for anti-aliasing filtering. Elektriska kretsar kan orsaka fasförskjutningar av strömmar och spänningar. Om de induktiva och kapacitiva kretsarna har förluster (resistiva förluster, värmeutveckling) kommer fasförskjutningarna att variera mellan och ±90°.


Vad är de engelska uttrycken för fasföljd respektive fasförskjutning ? De kan delas upp i den Transienta (”Transient” på engelska ) delen av. Parallellkopplar jag resistorerna med varandra . För mer information hänvisar jag till min hemsida (på engelska ). Senast uppdaterad: april . Effektfaktorn antar värdet när det inte sker någon fasförskjutning , som i en elpatron . Uppgifter till faskompensering. Några få instuderingsuppgifter till min text om hur man . När ström- och spänningskurvan inte sammanfaller då effekten behövs, finns en fasförskjutning.


Ju större förskjutningen är mellan ström och spänning, desto . Förutom en fasförskjutning på är kurvorna för cosinus och sinus identiska, dvs. Läs mer om enhetscirkeln på engelska. Re beskriver fasförskjutningen mellan in- och utsignal. Kallas också brytfrekvens.


På engelska ”cutoff frequency” . Att lägga en fasslinga (även kallat fasförskjuten eller okorrelerad slinga) är. Resultatet av fasförskjutningarna mellan de tre ledningarna blir ett. Med två Play:kan du fylla två rum med ljud med studiokvalitet eller njuta av ännu rikare stereoljud i ett rum. Eftersläpningen (kallas för slip på engelska ) beräknas enligt: Beräkning 2. Beräkna spänningar, strömmar, reaktanser, fasförskjutning , skenbar, aktiv och reaktiv effekt i enfas.


Busck erbjuder ett stort sortiment av elmotorer, . I en 3-fasmotor åstadkommes detta genom fasförskjutningen i de tre faserna. I en 1-fasmotor krävs en extra lindning som matas med en spänning fasförskjuten i . Faces som dock inte ville lämna fotfästet i sin engelska tradition. När ljuset passerar objektet uppstår fasförskjutningar som beror på objektets tjocklek och material. Dessa fasförskjutningar kan vi inte se. Du har godkänt i svenska eller svenska som andraspråk engelska och matematik 1. Kursen skall ge ökade kunskaper i den engelska som är bruklig i branschen.


En del är på engelska , men inte allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg