fredag 20 januari 2017

Skruvdragare vinkelchuck

Ju längre ett företag har funnits, desto mer finns det i regel att berätta. Nu är det Bosnien-Hercegovinas tur. En bok om elektriciteten och dess historia.


Länge sågs den mest som en märklig bieffekt av olika saker. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.

Massmedia och dagstidningar - dess historia och. Så fick Skara elektricitet - historien om en kapplöpning. Vägen mot elektricitet till Skara stad blev en veritabel kapplöpning.


Då Oskarshamns Stads Elverk bildades var elektriciteten en helt ny produkt för människorna i Oskarshamn. Elektricitetens Historia. I första hand var det ljuset man var ute efter. Den förändrade inte bara hemmen och arbetsplatserna, utan påverkade även .

Nikola Tesla tog anställning hos Thomas Edison och tillsammans utvecklade de elströmmens möjligheter. Men snart övergick samarbetet i . Vi föddes ur behovet att åstadkomma ett säkrare och miljövänligare sätt att producera energi. Spårvägarna övergår från hästkraft till elektricitet. Hur klarade man sig innan det fanns elektricitet ? I hemmen var spisen central, eldad med ved. Den gav värme till matlagning, . Följ med på en resa genom tiden och läs om elektriciteten intågande i Kristinehamn och dess roll idag.


För bara några hundra år sedan sågs den som en mystisk och magisk kraft. Efter många besynnerliga och . Historien om universums mäktigaste kraft Utan ström slocknar jorden. Det är mer än 1år sedan Umeå Energi tände första gatubelysningen. Titta på Historia - Vetamix - Livet utan elektricitet i Yle Arenan. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio.


Gert Stertmans historik om hur elektriciteten kom till bygden – Bro Bålsta.

Lektion med olika ingångar för att uppleva och förstå elektricitetens och batteriets historia. Föreläsning: Introducera kort Benjamin. Göteborg Energi har en gedigen historia i energibranschen med över 1års historia.


Det började med att vi byggde ett stadsgasnät som drevs stadens . Här reder vi ut detta, beskriver energiprincipen och olika energikällor samt berättar om när elektriciteten kom till Sverige. För öre kunde nyfikna beskåda en volts koltrådslampa under träden i Brunnsparken. Fråga energidoktorn: visar min mätare fel? Kommer elen att räcka till?


Jim Al-Khalili berättar historien om hur mänskligheten kom att upptäcka elektriciteten. Inne i huset lyser en glödlampa. Statisk elektricitet är en företeelse som varit känd under en mycket lång tid.


Redan i det antika Grekland kände man till . Men det finns lika mycket att lära ur historien som i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg