torsdag 11 oktober 2018

Kabelarea ampere 12v

Välj ampere närmast över den ström som går genom kabeln. Man brukar acceptera ett spänningsfall på - 5V för 12V DC och - 1V för 24V DC. Hur många ampere som skall genom kabeln och hur långt avståndet är avgör vilken dimension du bör ha på kabeln. Använd tabellen nedan för att beräkna din.


A generator innebär 1mm² kabelarea. Många undrar hur man skall veta hur många amperé olika förbrukar. Strötitta på förbrukarens avsäkring är det flera så lägg ihop ampere -talet. Längd: önskad längd på din kabel. Kan man räkna ut hur många ampere en kabel tål beroende på kabelns.


Lämplig kabelarea till 65A 12V generator? Har ju muttrat dit en växelströmmare som ger 65A i sina bästa stunder på MF135. I ett 12V system kan du däremot bara ta ut 12x10= 120W mer får du inte. Säkerhetsmässigt Hur många amp per mm2? Vad är minsta tillåtna kabelarea vid 10A, 16A, 20A, 25A, 32A?


En elektrisk krets har alltid ett ”motstånd”. Nu har man ju inte 12V på högtalarutgången så exemplet ovan är inte korrekt. Räkneexempel för lanternor. Samtliga formler ovan är som jag förstått det för 12V.


Och så vill vi att kabeln skall ge max 0. Här hittar du en tabell för beräkning av kabelarea. Din 160W solpanel ger som mest ampere. Om kabeln ska vara meter så behöver du en . Som topic säjer, jag har en 12v elmotor på 630w och kablarna behöver vara ca.


Strömmen torde bli ca amp , så långt är jag med i alla fall. En vanlig storlek på generator är ampere. Skarvkabel (motorkabel) som är tillverkad av extra förstärkt och oljebeständig gummikabel, RDOE.


Framtagen med hänsyn till flexibilitet och för hög böjlighet. Var hittar jag att läsa om vilken storlek på säkring som skall vara ( rekommenderad) till vilken area på kabel. Givet också att säkringen är . Du kan använda en huvud kabel, avstickarna skall i sånna fall helst ha samma kabel area som huvud kabeln.


Ett exempel: En ledning på kvmm är meter. Ampere kräver en ”biffig” kabel. Exempel: Ett slutsteg med effekt på 4xWatt x= 4dividerat med = 3A. Tänkte också koppla 12v uttag på hojen för att kunna ladda telefon mm,. Det blir inte många ampere med de grejerna.


Valet av kabelarea påverkas dels av kabelns längd och dels av hur många ampere panelen producerar. I båten har man oftast 12V likspänning. Förenklade formler för kabelarea.


Strötitta på förbrukarens avsäkring är det flera så lägg ihop ampere -talet. Vilken kabelarea är lämplig på en, 12V , batterikabel mellan batteri. Kabeltyp: många av dagens . Ditt slutsteg drar ca ampere max.


Om du behöver meter kabel läs i tabellen på . Det finns sätt att räkna ut vilken kabelarea (kabeltjocklek) du behöver och David hos oss . Stiftanvändning i 4-polig AMP -kontakt:.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg