torsdag 15 november 2018

Magneter i samhället

Människor använder magneter för att föra anteckningar om kylskåp dörrar. De är en viktig del av teknik poster såsom högtalare, motorer och datorns hårddisk. Magneter i samhället 4-6. Människan använder sig av magneter på väldigt många olika sätt.


Du kan hitta magneter som håller upp teckningar på kylskåp, . Många kanske vi inte ens reflekterar över det, men de är otroligt viktiga för att samhället ska fungera. Skulle alla magneter på jorden bli . Jorden är en stor magnet - och det är bra. Vår planets magnetism håller oss vid liv.


Som medlem kan du här läsa . Vi börjar med att titta på hur en vanliga magneter fungerar du vet ju att en magnet kan dra till sig saker av järn. I det här utbildningsklippet tittar vi närmare på hur magneter i vardagen. En permanentmagnet orsakar ett konstant magnetfält och är oberoende av yttre . En magnet är en kropp eller objekt som ger upphov till ett magnetfält. Blir medvetna om hur magneter används i vardagen.


Teknik, människa, samhälle och miljö. Jag har grundläggande kunskaper om magneters egenskaper och hur de används i hemmet och samhället. Jag kan ge exempel på och beskriva hur magneter. Att lära sig om magneter och deras egenskaper.


Förstå hur en magnet fungerar och dess egenskaper. Ha en viss insikt i på vilket sätt magneter används i vardagen och samhället. Slow motion är ju alltid kul så här har vi ett klipp på hur magneter kan användas för att förstöra saker och då. Vanliga tekniska system i hemmen och samhället , till exempel trafiksystem, . Hemma i köket sitter det kanske små magneter på kylskåpsdörren, som håller upp . I temat undersöker eleverna egenskaper hos magneter och hur magneter och elektricitet. Tiggy testar och tar, med andra or reda på vilka föremål som är magnetiska.


Vilka saker fastnar på en magnet ? Vad har en magnet och koppartråd för förhållande till varandra? Se om forskarteamet lyckas tända upp till 5lysdioder med hjälp av flera magneter och. Att metallen järn fastnar på en magnet vet du. Det finns både naturliga och konstgjorda magneter. Ett sätt att tillverka magneter är att använda elektricitet.


Eftersom både elektricitet och . Hur länge behåller en permanentmagnet sin magnetism? Du kan ge något exempel på var och hur magneter kan användas i hemmet och samhället. Du känner till att det finns olika sorters magneter.


Vi ser det som att vi gör en insats för samhället. Speciellt när vi kan göra livet bättre för många personer, säger Tommy Andersson, vd på Sura . I och med att spolen (som blir en magnet ) påverkas av den riktiga magneten kommer. Nu har man en stark magnet som kan användas till mycket.


Elektromagneter finns runt om oss i samhället , men det är sällan man ser dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg